Wolter Kroes boeken voor een liveoptreden? De Artiestenstal is het artiestenbureau waar je iedere artiest kunt boeken. Hier vind u meer informatie over het boeken van Wolter Kroes en een stukje biografie over Wolter.

Wolter Kroes boeken

Wolter Kroes boeken bij de Artiestenstal? Hieronder vind u de actuele boekingsinformatie van Wolter Kroes. Heb je vragen? Bel ons dan nu of vul onderstaand offerte-informatie formulier in. En we nemen zo snel mogelijk contact met je op, om u wensen te bespreken.

Boekingsinformatie:
Solo Tape-act
1 x 30 min.
Incl. geluid
Tot 350 personen
€ 5950,-
Met Live band te boeken
Prijs op aanvraag
Bel voor Wolter Kroes Offerte aanvraag

In 1975 kreeg Kroes op 6-jarige leeftijd drumles van de Volendamse drummer Jan Keizer. Kroes begon in 1984 met zangles bij Aleida van Dongen (de tante van cabaretière Lenette van Dongen).

Biografie Wolter Kroes

In 1988 won Kroes een talentjacht in een discotheek in Wormerveer (met Spanish Eyes van Al Martino) en in 1989 verscheen zijn debuutsingle Ik mis je elke dag een beetje meer. Enkele jaren later kreeg Kroes een contract aangeboden door Willem van Kooten.

Wolter Kroes boeken
Wolter Kroes boeken

De volgende cd De wereld in uit 1997 werd ook een succes. Het nummer Bolero, een van de singles van het album, behaalde de 58e plaats in de Mega-Top 100. Daarna was vooral Ik heb de hele nacht liggen dromen een groot succes. In 2006 bracht Kroes het nummer opnieuw uit, dit keer met Guillermo & Tropical Danny.

De Doorbraak

De echte doorbraak kwam in 1995 met Laat me los. Het werd zijn eerste hit. Daarnaast stond Kroes’ eerste album met dezelfde naam zeven weken in de Album Top 50. Kroes zingt op dit album onder andere een duet met Willeke Alberti.

Er volgden optredens bij grote televisieprogramma’s als de Staatsloterijshow, Barend & Van Dorp en Koffietijd. Al snel bereikte Kroes de status van Bekende Nederlander. Deze status zorgde in november 2002 voor een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. In december 2003 volgde daar een tweede concert. Vanwege de grote belangstelling gaf Kroes een jaar later voor 10.000 fans een concert in de Rotterdamse Ahoy. In 2005 vulde Kroes tweemaal de Ahoy.

Eerste nummer 1 hit

Wolter Kroes boeken
Wolter Kroes boeken

In 2004 zong Kroes op de begrafenis van André Hazes, waarna in november 2005 de cd Laat me zweven uitkwam. In september 2007 bereikte Niet normaal de vierde plaats in de Single Top 100. Een klein jaar later behaalde Kroes zijn eerste nummer 1 hit in juni 2008 met het EK-voetballied Viva Hollandia. Het is zijn 24e hit in de hitlijst. Op 26 mei 2008 was hij gastartiest tijdens Samen met André Hazes in concert in de Amsterdam Arena. In 2011 nam Kroes deel aan het programma De beste zangers van Nederland.

Najaar 2012 deed Kroes mee aan het AVRO-programma Maestro. Hij viel af in aflevering 5.

Utopia

In de zomer van 2014 nam Wolter Kroes de single Ik ben je prooi uit 2010 opnieuw op met Isabella Smit uit het programma Utopia. Dit deed hij in een daarvoor op het Utopia terrein gebouwde mobiele studio. De single kwam vanuit het niets op nummer 1 in de Single Top 100. De single stond maar twee weken genoteerd in die lijst en behaalde het een negatief record als 1 na minst succesvolste nummer 1 hit aller tijden. In de Top 40 kwam de single niet.

Wolter Kroes was in 2017 deelnemer aan het programma Jachtseizoen van StukTV waarin hij de winnaar was van het 2e seizoen. In 2018 was hij een van de deelnemers van het programma Stelletje Pottenbakkers!, hij verliet het programma in de derde aflevering door een blessure.

30 maart 2019 zal Wolter Kroes een fantastisch concert, genaamd “We gaan nog even door” geven in het AFAS LIFE in Amsterdam. Omdat Wolter Kroes al 30 jaar zanger en artiest is geworden.

Wolter Kroes laatste hit

Wolter Kroes boeken

Wilt u Wolter kroes boeken voor uw feest of evenement? Dan zit u bij de Artiestenstal goed, want we kunnen Wolter Kroes voor een voordelige en eerlijke prijs voor uw gelegenheid verzorgen. Natuurlijk met goede afspraken en vaste condities voor het optreden.

Informatie / Offerte Aanvraag
Doe hier vrijblijvend uw aanvraag en geef uw wensen door, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Alle prijzen op deze site zijn exclusief 9% of 21% BTW en, indien van toepassing, exclusief 7% BUMA-afdracht.