Maan boeken of huren voor een live optreden? De Artiestenstal is hét artiestenbureau waar je iedere artiest kunt boeken. Hier vindt u meer informatie over het boeken van Maan en nog een stukje biografie.

Maan boeken of huren

Met ruim 35 jaar ervaring mogen we ons zeker een betrouwbare partner noemen. Voor artiesten boeken bent u bij de Artiestenstal dus aan het vertrouwde adres en betaalt u dus nooit te veel voor u favoriete artiest, dj of band. Zo kunnen we alle artiesten voor u boeken tegen een voordelige prijs.

Boekingsinformatie:

Solo zangeres
Tape-act
1 x 30 min.
Incl. geluid 
Tot 500 pers.
€ 6.000,00
Bel voor Maan Offerte aanvraag

Biografie Maan

Maan is één artiest die de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Slechts drie jaar nadat ze The Voice of Holland won, heeft de zangeres een carrière opgebouwd die bol staat van de gouden en platina successen. En hoewel ze nog steeds blijven zoeken naar haar eigen geluid, krijgt ze dat steeds beter in beeld.

Club tours

Maan boeken
Maan Boeken

Ze heeft net haar derde club tour afgerond. In tegenstelling tot de eerste twee, bracht Maan deze keer een ander repertoire. Zij heeft ervoor gekozen om, in elk geval voorlopig, in het Nederlands te zingen, Daar voelt zij zich goed bij. Nederlandstalige muziek is momenteel populairder dan ooit. Alle nummers worden altijd luidkeels meegezongen door het publiek. En dat was precies Maans bedoeling. Ze leest zelfs haar succes af aan hoe de zaal reageert. “Als iedereen staat mee te zingen, juichen en springen, heb ik het gevoel dat ik het goed heb gedaan.”

De taal was niet de enige verandering sinds haar vorige tours, ook aan de manier van muziek maken bouwt Maan verder, samen met haar band. Waar ze voorheen op pad ging met een toetsenist, bassist en drummer, werd daar nu nog een gitarist aan toegevoegd. “De muziek is organisch, het geeft echt dat bandjesgevoel. We kunnen jammen zo lang we willen. Zó vet!”

Nederlandse hits

Maans Nederlandstalige avontuur begon toen ze door Sevn Alias werd gevraagd een bijdrage te leveren op zijn nummer In Amsterdam. Dat zou eigenlijk een albumtrack zijn, maar werd uiteindelijk een single die zelfs met dubbel platina werd beloond.

Vervolgens werd Maan benaderd door Ronnie Flex, maakte met hem de single Blijf Bij Mij. Die werd zoals bekend een hit en leverde wéér een dubbel platina single op.

Gouden hit

maan boeken
Maan boeken of huren

Daarna kreeg ze de kans om een Nederlandstalige plaat te maken, via een speciaal samenwerkingsverband tussen haar eigen label 8Ball en Top Notch van Kees de Koning. Het project begon met een writerscamp met bekende schrijvers en producers, waaronder Anouk, Paul Sinha, Yung Felix, Ramiks en Project Money.

“Het idee was om een paar dagen de studio in te gaan en te kijken wat eruit zou komen”, vertelt Maan. “Als het niets opleverde, zouden we niks uitbrengen.” Een beetje nerveus was ze wel, geeft ze toe: ze kende Anouk nog van The Voice of Holland, waar de coach soms positief was over Maan en soms minder. Gelukkig ging het vanaf het eerste moment heel goed: “Ik geloof dat ze mijn eerlijkheid waardeerde. Daardoor voelde ik me vrij en durfde ik ideeën in te brengen; we hebben echt samen nummers gemaakt.” Wat eruit kwam was wel degelijk iets om uit te brengen: het werd Maans eerste Nederlandstalige EP Waar Ga Je Heen, die inmiddels goud is.

Eerste single Maan

De eerste single van Waar Ga Je Heen was Spijt, samen met Jonna Fraser. Bij de tweede vond Maan dat ze eraan moest geloven en het helemaal op eigen kracht moest proberen. Behalve Jij Bent De Liefde, een cover van Kenny B uit het programma Beste Zangers, had ze nog nooit alléén een Nederlandstalige single uitgebracht; ze had iets te bewijzen, voelde ze sterk. Gekozen werd voor het nummer Lief Zoals Je Bent, en dat was spannend, geeft de zangeres toe. Maar het ging goed; ook die single is inmiddels platina. Iets waar ze, terecht, ‘supertrots’ op is. Het titelnummer verscheen tegelijk met de EP en werd wederom een succes.

Maans samenwerking met Kris Kross Amsterdam, Bizzey en Tabitha, Hij Is Van Mij, werd een nog grotere klapper: de single stond maar liefst zeven weken op nummer 1 en is inmiddels allang platina.

Maan boeken
Maan boeken

Er waren nog meer hoogtepunten in het afgelopen jaar. Zo mocht ze in juni optreden op Pinkpop. Een grote eer; zó groot dat Maan zich eigenlijk afvroeg of ze niet te jong en ‘groen’ was. “Aan de andere kant dacht ik: misschien is dit mijn enige kans! Het was natuurlijk bizar vet dat mijn naam tussen de line-up stond. Het optreden ging voorbij in een roes, dus ik hoop dat ik ooit nog eens terug mag komen om écht van het moment zelf te genieten.”

Inmiddels is ze een ervaren festivalartiest en trad in januari aan voor De Vrienden van Amstel LIVE!. Twee weken lang was ze onderdeel van de ‘familie’ die avond aan avond Rotterdam Ahoy plat speelde. “Ik was de allerjongste daar, maar werd meteen opgenomen in de groep. En kreeg gelukkig te horen dat ik het goed deed. Nogmaals: mijn lievelingspubliek is meezingpubliek, en wat dat betreft ben je daar precies op de juiste plek. Ik heb zó genoten.”

Maan bij de groten van NL

Nog meer bewijs dat Maan inmiddels bij de groten hoort: nadat ze eind 2018 al twee Buma NL Awards binnensleepte voor Blijf Bij Mij, ging ze er begin dit jaar bij de 100%NL Awards vandoor met de prijs voor Zangeres van het Jaar. Na Doorbraak van het Jaar en TV-moment van het Jaar, de awards die ze in vorige jaren won bij 100%NL, was dit nog een stap verder. “De Doorbraak award was geweldig, want het gaat om dat eerste jaar: haal ik het? Ga ik niet snel na The Voice weer verdwijnen, zoals je vaker ziet? Toen ik die prijs kreeg, wist ik dat ik de eerste paar stappen had gehaald.”

Tv moment van het jaar

TV moment van het Jaar was vooral het bewijs van hoeveel indruk Maan maakte in het programma Beste Zangers; haar optredens daar bezorgden haar een breder publiek. Maar Zangeres van het Jaar… “Dat is een enorm compliment. Een waar je het voor doet. Nu ben ik echt zangeres en hoor thuis in dit vak.”

Voice of Holland

Haar winst in The Voice of Holland is nog maar drie jaar geleden. Bizar als je bedenkt wat ze sindsdien allemaal heeft gedaan en bereikt: gouden hits als Lief Zoals Je Bent en Spijt en haar gouden EP Waar Ga Je Heen, in totaal drie zo goed als uitverkochte clubtours, tv-succes in Dance Dance Dance en Beste Zangers, (stem)rollen in film en op tv, en ook nog een eigen kledinglijn, Moonlight, in samenwerking met Colourful Rebel – momenteel wordt zelfs aan een tweede collectie gewerkt. Ook bijzonder: later dit jaar gaat Maan ook haar acteerdebuut maken in de film De Club Van Lelijke Kinderen.

Maan boeken

Ambassadeur van de vrijheid

Maar het houdt nog lang niet op. Dit jaar werd Maan gevraagd als Ambassadeur van de Vrijheid; een van de artiesten die op 5 mei in een helikopter langs de Bevrijdingsfestivals vliegt. En grote verantwoordelijkheid, beseft Maan: “Ik hoop dat ik mensen van mijn generatie kan laten beseffen dat wij de laatste generatie zijn die mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt in levenden lijve kan ontmoeten en uit de eerste hand hun verhalen horen.”

Met Marco Borsato

Aan het eind van dezelfde maand mag ze bovendien aantreden als een van de gasten bij Marco Borsato’s concerten in de Kuip. Daarmee komt een mooie cirkel rond, want ook zonder het zelf te weten heeft Marco veel invloed gehad op haar carrière. “Als klein kind zong ik zijn liedjes mee, iets later keek ik naar zijn optreden in de Kuip. Toen al zei ik tegen mijn ouders dat ik daar ooit ook wilde staan om mensen te horen meezingen met míjn liedjes. Dat gaat nu echt gebeuren. De meeste dromen zijn bedrog, volgens Marco, maar deze niet!”

Maan in 2019

Gevraagd waar ze het meest trots op is, kan Maan niet slechts één aspect noemen. Ze hoopt dat ze met Blijf Bij Mij een klassieker heeft afgeleverd waar mensen over twintig jaar nog naar luisteren. Geniet van het feit dat ze succesvolle nummers heeft gemaakt die ze zelf op het podium niet eens hoeft te zingen omdat het publiek dat zo enthousiast doet. Ze waardeert het ook enorm dat ze onderdeel uitmaakt van andere levens: omdat ze intieme momenten meemaakt als ze op een bruiloft zingt, mensen soms steun halen uit haar liedjes en er zelfs vriendengroepen zijn ontstaan onder haar fans. “Daarnaast heb ik bewezen dat het dus kán: dat je na een talentenjacht succes kan bereiken als je er zelf alles aan doet en het geluk en de gunfactor mee hebt.”

Maan huren voor een evenement

Dat betekent niet dat ze nu tijd heeft om op haar lauweren te rusten. Nieuwe plannen worden alweer gesmeed: in 2020 doet ze vanaf februari tot en met maart een vierde clubtour langs negen steden in Nederland. Haar definitieve muzikale richting is ze nog steeds aan het bepalen. “Nog steeds zoek ik naar de muziek die ik het leukst vind om te maken. Maar de trechter wordt dunner: door veel te doen, kom ik daar steeds beter achter.” Haar geluid neigt naar pop en urban, de muziek wordt steeds meer live ingespeeld en haar teksten wil ze verdiepen.

Nieuwe Hits van Maan

Een recent writerscamp heeft alweer een stapel nieuwe liedjes opgeleverd waar ze zelf aan meeschreef. Haar ‘probleem’ is dat ze zo veel leuk vindt. “Gitaarliedjes in de stijl van John Mayer en Johnny Cash, meer uptempo radiosongs, maar ook mooie ballads. Tussen die drie stijlen in zoek ik naar wat het vetst is. Of houd ik het breed? Ik ben er nog niet helemaal uit.” Maar een doel heeft ze zichzelf al wel gesteld: een eigen album. met allemaal nieuwe nummers die gaan over haar leven. “Want dán ben je een echte artiest, toch? Het lijkt me prachtig om dat in handen te houden.” Gezien haar zegetocht tot nu toe kan het haast niet lang meer duren.

Maan boeken

Maan boeken of huren

Wilt u Maan boeken of huren voor uw bedrijfsfeest, privéfeest of evenement? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Onderstaand ziet u de actuele prijzen en afspraken voor een optreden. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op of via onderstaand formulier.

Informatie / Offerte Aanvraag
Doe hier vrijblijvend uw aanvraag en geef uw wensen door, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

BTW en BUMA

Alle prijzen op deze site zijn exclusief BTW en indien van toepassing, exclusief BUMA-afdracht, eventuele prijswijzigingen voorbehouden. Voor een compleet overzicht van de tarieven die BUMA hanteert verwijzen we u graag naar de website van Buma-Sterma.

Algemene voorwaarden

De Artiestenstal kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele fouten in de tekst of onjuiste prijzen op deze pagina. Op iedere informatie en/of offerte aanvraag en overeengekomen boeking of bemiddeling zijn altijd de algemene voorwaarden van De Artiestenstal van toepassing.

Biografie Maan

De Steenwinkel werd geboren in Utrecht en verhuisde op éénjarige leeftijd naar het dorp Bergen. Ze doorliep het Murmelliusgymnasium in Alkmaar.

Carrière

In 2015 was ze deelnemer aan The Voice of Holland. Op 29 januari 2016 won zij de finale. De single Perfect World, geproduceerd door Hardwell, kwam op 13 februari 2016 binnen in de Top 40. Op 1 april 2016 ontving Maan een gouden plaat voor die single uit handen van Hardwell.

Op 1 april verscheen ook haar tweede single Ride It. Deze single haalde de hitparade en werd eveneens een gouden plaat. De opvolger DJ bleef steken in de Tipparade. Maan stond zes avonden in Ahoy tijdens Toppers in concert 2016 – Christmas party of the year. Ook brachten de Toppers een kerstsingle uit: Een heel gelukkig kerstfeest. In de bijbehorende videoclip speelt Maan een figurantenrol.

Ook begon zij in december 2016 met haar eerste presentatieklus voor het programma Soundcheckers bij KPN. Maan was tevens in 2016 voor het eerst te horen als stemactrice in de film Sing, ze sprak de stem in van personage Becky het stekelvarken.