Maan boeken voor een live optreden? De Artiestenstal is hét artiestenbureau waar je iedere artiest kunt boeken. Hier vindt u meer informatie over het boeken van Maan en nog een stukje biografie over Maan.

Maan boeken of inhuren

Maan boeken? Met ruim 35 jaar ervaring mogen wij ons zeker een betrouwbare partner noemen. Voor artiesten boeken bent u bij de Artiestenstal dus aan het vertrouwde en juiste adres en betaalt u dus nooit te veel voor uw favoriete Artiest, Dj of Band. Zo kunnen wij alle artiesten voor u boeken tegen een voordelige prijs.

Boekingsinformatie:
Solo Tape-act
1 x 30 min.
Incl. geluid
Tot 350 personen
€ 6000,-
Bel voor Maan Offerte aanvraag

Biografie Maan

Maan is één artiest die de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Slechts drie jaar nadat ze The Voice of Holland won, heeft de zangeres een carrière opgebouwd die bol staat van de gouden en platina successen. En hoewel ze nog steeds blijven zoeken naar haar eigen geluid, krijgt ze dat steeds beter in beeld.

Club tours

maan boeken, Maan boeken

Ze heeft net haar derde clubtour afgerond. In tegenstelling tot de eerste twee, bracht Maan deze keer een ander repertoire. Zij heeft ervoor gekozen om, in elk geval voorlopig, in het Nederlands te zingen, Daar voelt zij zich goed bij. Nederlandstalige muziek is momenteel populairder dan ooit. Alle nummers worden altijd luidkeels meegezongen door het publiek. En dat was precies Maans bedoeling. Ze leest zelfs haar succes af aan hoe de zaal reageert. “Als iedereen staat mee te zingen, juichen en springen, heb ik het gevoel dat ik het goed heb gedaan.”

De taal was niet de enige verandering sinds haar vorige tours, ook aan de manier van muziek maken bouwt Maan verder, samen met haar band. Waar ze voorheen op pad ging met een toetsenist, bassist en drummer, werd daar nu nog een gitarist aan toegevoegd. “De muziek is organischer, het geeft echt dat bandjesgevoel. We kunnen jammen zo lang we willen. Zó vet!”

Nederlandse hits

Maans Nederlandstalige avontuur begon toen ze door Sevn Alias werd gevraagd een bijdrage te leveren op zijn nummer In Amsterdam. Dat zou eigenlijk een albumtrack zijn, maar werd uiteindelijk een single die zelfs met dubbel platina werd beloond.

Vervolgens werd Maan benaderd door Ronnie Flex, maakte met hem de single Blijf Bij Mij. Die werd zoals bekend een kneiterhit en leverde wéér een dubbel platina single op.

Gouden hit

maan boeken, Maan boeken
Maan boeken of inhuren

Daarna kreeg ze de kans om een Nederlandstalige plaat te maken, via een speciaal samenwerkingsverband tussen haar eigen label 8Ball en Top Notch van Kees de Koning. Het project begon met een writerscamp met bekende schrijvers en producers, waaronder Anouk, Paul Sinha, Yung Felix, Ramiks en Project Money.

“Het idee was om een paar dagen de studio in te gaan en te kijken wat eruit zou komen”, vertelt Maan. “Als het niets opleverde, zouden we niks uitbrengen.” Een beetje nerveus was ze wel, geeft ze toe: ze kende Anouk nog van The Voice of Holland, waar de coach soms positief was over Maan en soms minder. Gelukkig ging het vanaf het eerste moment heel goed: “Ik geloof dat ze mijn eerlijkheid waardeerde. Daardoor voelde ik me vrij en durfde ik ideeën in te brengen; we hebben echt samen nummers gemaakt.” Wat eruit kwam was wel degelijk iets om uit te brengen: het werd Maans eerste Nederlandstalige EP Waar Ga Je Heen, die inmiddels goud is.

Eerste single Maan

De eerste single van Waar Ga Je Heen was Spijt, samen met Jonna Fraser. Bij de tweede vond Maan dat ze eraan moest geloven en het helemaal op eigen kracht moest proberen. Behalve Jij Bent De Liefde, een cover van Kenny B uit het programma Beste Zangers, had ze nog nooit alléén een Nederlandstalige single uitgebracht; ze had iets te bewijzen, voelde ze sterk. Gekozen werd voor het nummer Lief Zoals Je Bent, en dat was spannend, geeft de zangeres toe. Maar het ging goed; ook die single is inmiddels platina. Iets waar ze, terecht, ‘supertrots’ op is. Het titelnummer verscheen tegelijk met de EP en werd wederom een succes.

Maans samenwerking met Kris Kross Amsterdam, Bizzey en Tabitha, Hij Is Van Mij, werd een nog grotere klapper: de single stond maar liefst zeven weken op nummer 1 en is inmiddels allang platina.

maan boeken, Maan boeken
Maan boeken

Er waren nog meer hoogtepunten in het afgelopen jaar. Zo mocht ze in juni optreden op Pinkpop. Een grote eer; zó groot dat Maan zich eigenlijk afvroeg of ze niet te jong en ‘groen’ was. “Aan de andere kant dacht ik: misschien is dit mijn enige kans! Het was natuurlijk bizar vet dat mijn naam tussen de line-up stond. Het optreden ging voorbij in een roes, dus ik hoop dat ik ooit nog eens terug mag komen om écht van het moment zelf te genieten.”

Inmiddels is ze een ervaren festivalartiest en trad in januari aan voor De Vrienden van Amstel LIVE!. Twee weken lang was ze onderdeel van de ‘familie’ die avond aan avond Rotterdam Ahoy plat speelde. “Ik was de allerjongste daar, maar werd meteen opgenomen in de groep. En kreeg gelukkig te horen dat ik het goed deed. Nogmaals: mijn lievelingspubliek is meezingpubliek, en wat dat betreft ben je daar precies op de juiste plek. Ik heb zó genoten.”

Maan bij de groten van NL

Nog meer bewijs dat Maan inmiddels bij de groten hoort: nadat ze eind 2018 al twee Buma NL Awards binnensleepte voor Blijf Bij Mij, ging ze er begin dit jaar bij de 100%NL Awards vandoor met de prijs voor Zangeres van het Jaar. Na Doorbraak van het Jaar en TV-moment van het Jaar, de awards die ze in vorige jaren won bij 100%NL, was dit nog een stap verder. “De Doorbraak-award was geweldig, want het gaat om dat eerste jaar: haal ik het? Ga ik niet snel na The Voice weer verdwijnen, zoals je vaker ziet? Toen ik die prijs kreeg, wist ik dat ik de eerste paar stappen had gehaald.”

TV-moment van het Jaar was vooral het bewijs van hoeveel indruk Maan maakte in het programma Beste Zangers; haar optredens daar bezorgden haar een breder publiek. Maar Zangeres van het Jaar… “Dat is een enorm compliment. Een waar je het voor doet. Nu ben ik écht zangeres en hoor thuis in dit vak.”

Voice of Holland

Haar winst in The Voice of Holland is nog maar drie jaar geleden. Bizar als je bedenkt wat ze sindsdien allemaal heeft gedaan en bereikt: gouden hits als Lief Zoals Je Bent en Spijt en haar gouden EP Waar Ga Je Heen, in totaal drie zo-goed-als-uitverkochte clubtours, tv-succes in Dance Dance Dance en Beste Zangers, (stem)rollen in film en op tv, en ook nog een eigen kledinglijn, Moonlight, in samenwerking met Colourful Rebel – momenteel wordt zelfs aan een tweede collectie gewerkt. Ook bijzonder: later dit jaar gaat Maan ook haar acteerdebuut maken in de film De Club Van Lelijke Kinderen.

Ambassadeur van de vrijheid

Maar het houdt nog lang niet op. Dit jaar werd Maan gevraagd als Ambassadeur van de Vrijheid; een van de artiesten die op 5 mei in een helikopter langs de Bevrijdingsfestivals vliegt. En grote verantwoordelijkheid, beseft Maan: “Ik hoop dat ik mensen van mijn generatie kan laten beseffen dat wij de laatste generatie zijn die mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt in levenden lijve kan ontmoeten en uit de eerste hand hun verhalen horen.”

Met Marco Borsato

Aan het eind van dezelfde maand mag ze bovendien aantreden als een van de gasten bij Marco Borsato’s concerten in de Kuip. Daarmee komt een mooie cirkel rond, want ook zonder het zelf te weten heeft Marco veel invloed gehad op haar carrière. “Als klein kind zong ik zijn liedjes mee, iets later keek ik naar zijn optreden in de Kuip. Toen al zei ik tegen mijn ouders dat ik daar ooit ook wilde staan om mensen te horen meezingen met míjn liedjes. Dat gaat nu echt gebeuren. De meeste dromen zijn bedrog, volgens Marco, maar deze niet!”

Maan in 2019

Gevraagd waar ze het meest trots op is, kan Maan niet slechts één aspect noemen. Ze hoopt dat ze met Blijf Bij Mij een klassieker heeft afgeleverd waar mensen over twintig jaar nog naar luisteren. Geniet van het feit dat ze succesvolle nummers heeft gemaakt die ze zelf op het podium niet eens hoeft te zingen omdat het publiek dat zo enthousiast doet. Ze waardeert het ook enorm dat ze onderdeel uitmaakt van andere levens: omdat ze intieme momenten meemaakt als ze op een bruiloft zingt, mensen soms steun halen uit haar liedjes en er zelfs vriendengroepen zijn ontstaan onder haar fans. “Daarnaast heb ik bewezen dat het dus kán: dat je na een talentenjacht succes kan bereiken als je er zelf alles aan doet en het geluk en de gunfactor mee hebt.”

Maan inhuren voor een evenement

Dat betekent niet dat ze nu tijd heeft om op haar lauweren te rusten. Nieuwe plannen worden alweer gesmeed: in 2020 doet ze vanaf februari tot en met maart een vierde clubtour langs negen steden in Nederland. Haar definitieve muzikale richting is ze nog steeds aan het bepalen. “Nog steeds zoek ik naar de muziek die ik het leukst vind om te maken. Maar de trechter wordt dunner: door veel te doen, kom ik daar steeds beter achter.” Haar geluid neigt naar pop en urban, de muziek wordt steeds meer live ingespeeld en haar teksten wil ze verdiepen.

Nieuwe Hits van Maan

Een recent writerscamp heeft alweer een stapel nieuwe liedjes opgeleverd waar ze zelf aan meeschreef. Haar ‘probleem’ is dat ze zo veel leuk vindt. “Gitaarliedjes in de stijl van John Mayer en Johnny Cash, meer uptempo radiosongs, maar ook mooie ballads. Tussen die drie stijlen in zoek ik naar wat het vetst is. Of houd ik het breed? Ik ben er nog niet helemaal uit.” Maar een doel heeft ze zichzelf al wel gesteld: een eigen album. met allemaal nieuwe nummers die gaan over haar leven. “Want dán ben je een echte artiest, toch? Het lijkt me prachtig om dat in handen te houden.” Gezien haar zegetocht tot nu toe kan het haast niet lang meer duren.

Maan boeken of inhuren

Wilt u Maan boeken of inhuren voor uw bedrijfsfeest, privéfeest of evenement? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Onderstaand ziet u de actuele prijzen en afspraken voor een optreden. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op of via onderstaand formulier.

Alle prijzen op deze site zijn exclusief BTW en indien van toepassing, exclusief BUMA-afdracht, eventuele prijswijzigingen voorbehouden. De Artiestenstal kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele fouten in de tekst of onjuiste prijzen op deze pagina.

Biografie Maan boeken

De Steenwinkel werd geboren in Utrecht en verhuisde op éénjarige leeftijd naar het dorp Bergen. Ze doorliep het Murmelliusgymnasium in Alkmaar.

Carrière

In 2015 was ze deelnemer aan The Voice of Holland. Op 29 januari 2016 won zij de finale. De single Perfect World, geproduceerd door Hardwell, kwam op 13 februari 2016 binnen in de Top 40. Op 1 april 2016 ontving Maan een gouden plaat voor die single uit handen van Hardwell. Op 1 april verscheen ook haar tweede single Ride It. Deze single haalde de hitparade en werd eveneens een gouden plaat. De opvolger DJ bleef steken in de Tipparade. Maan stond zes avonden in Ahoy tijdens Toppers in concert 2016 – Christmas party of the year. Ook brachten de Toppers een kerstsingle uit: Een heel gelukkig kerstfeest. In de bijbehorende videoclip speelt Maan een figurantenrol. Ook begon zij in december 2016 met haar eerste presentatieklus voor het programma Soundcheckers bij KPN. Maan was tevens in 2016 voor het eerst te horen als stemactrice in de film Sing, ze sprak de stem in van personage Becky het stekelvarken.

Lees verder
In februari 2017 werd haar beginnende zangcarrière beloond met ‘Doorbraak van het Jaar’ bij de 100% NL Awards. Maan nam als artiest deel aan het tiende seizoen van het televisieprogramma Beste Zangers, dat vanaf mei 2017 werd uitgezonden door de AVROTROS. Zij behaalde met het door haar gezongen nummer Jij bent de liefde, gemaakt door Kenneth Bron beter bekend als Kenny B, een eerste plek in de iTunes-lijst, maar haalde de reguliere hitlijsten niet. Ook deed Maan mee aan het RTL 4 programma Dance Dance Dance en vormde samen met oud B-Brave-lid Kaj van der Voort een dans-duo. Ze eindigden als derde en wonnen uiteindelijk een geldbedrag van 25.000 euro ten bate van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Maan bracht in 2017 haar single Almost Had It All uit, maar die bleef hangen in de tipparade(s) en werd geen groot succes. Op 6 oktober 2017 kwam het nieuwe album Picasso van de Nederlandse rapper Sevn Alias uit, waarop Maan een nummer heeft met Sevn genaamd In Amsterdam. Dit nummer kwam hoog binnen in de Single Top 100. Tevens verscheen Maan dat jaar in de televisieprogramma’s Van der Vorst ziet sterren, The Big Music Quiz en Keep It Cool.

In december 2017 begon Maan aan haar eerste eigen clubtournee van zes shows. De eerste show was op 1 december in Den Haag.

Tijdens een radio-optreden van Maan op 17 november 2017 in De Frank en Vrijdag Show lieten dj’s Frank Dane en Jelte van der Goot onverwachts een streaker voor haar dansen, waarop zij schrok en in huilen uitbarstte. Nadat hierover, op sociale media, commotie ontstond, bood Dane zijn excuses aan. Maan gaf aan dat het voorval daarmee voor haar was afgesloten.

Op 1 juni 2018 werd bekend dat Maan mee zou doen aan De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! in Amsterdam, Eindhoven en Zwolle. Ook had ze een kleine gastrol als Yuna in Nieuwe tijden. In september 2018 was Maan een van de nieuwe vakjuryleden van Junior Songfestival samen met Buddy Vedder en Tommie Christiaan. Ook was ze te zien in Jachtseizoen, waarin ze te maken kreeg met StukTV. In oktober 2018 won Maan de twee Buma NL Awards: Meest Succesvolle Single – Urban en Meest Gestreamde Track – Populair door de single Blijf Bij Mij met Ronnie Flex. Op 26 november 2018 werd bekend dat Maan in 2019 een tweede eigen clubtour zou doen met zes shows. Op 1 april 2019 maakte Marco Borsato bekend dat Maan eind mei en begin juni zijn gastartiest zou zijn in De Kuip.

Op 7 januari 2019 werd bekend dat Maan mee ging doen aan de De Vrienden van Amstel LIVE!, editie 2019 in Rotterdam Ahoy.

In februari 2019 werd Maan bekroond als ‘Beste zangeres van het Jaar’ bij de 100% NL Awards. De andere genomineerden waren Ilse DeLange en OG3NE.

Sluit Menu