De laatste jaren zijn DJ’s erg populair geworden, en niet alleen de grote namen op evenementen en festivals. Maar juist ook de DJ’s die draaien op kleinere feesten zoals bruiloften, bedrijfsfeesten en verjaardagen. Hierdoor is men gaan zoeken naar combinaties van een DJ met muzikanten om het geheel nog boeiender te maken. In de horeca en op recepties is dit een veel geziene act.

Meer livemuziek met een muzikant

Doordat toch de meeste gasten in muziekcafé’s en op feesten graag livemuziek willen ervaren zoals bij een band, is de combinatie van een DJ met een muzikant ontstaan. Dit kan een percussionist, saxofonist of gitarist zijn, maar het kan ook extravagant met een violist of een een combinatie van meerdere verschillende instrumentalisten. De dimensie van livemuziek wordt hier gecombineerd met het draaien van een DJ.

Al onze DJ’s zijn te boeken met een muzikant, instrumentalist, zanger of zangeres.

Ontstaan DJ met muzikant of instrumentalist

Deze combinatie is het eerste ontstaan op het eiland Ibiza, waar DJ’s natuurlijk de boventoon voeren en waar alle nieuwe trends rondom DJ’s geboren worden. In veel clubs werd een DJ gecombineerd met een saxofonist of violist wat natuurlijk zorgde voor een hele mooie show. Al snel waaide deze trend over naar Nederland en vond zijn weg in het entertainment circuit.

Easy listening

Initieel werd deze combintie veel ingezet in strandtenten en trendy horecazaken met een lounge ambience. Rustige house beats werden er door de DJ gedraaid en de instrumentalist ging improviserend los op de muziek die hij van de DJ kreeg voorgeschoteld. Nartuurlijk werd dit na enige tijd langdradig en werden er ook instrumentale versies van bekende hits gedraaid waar de instrumentalist dan de zangmelodie of juist de solo die in dit nummer zat verving met zijn eigen versie of interpretatie daarvan.

Feest combinatie

Door het mixen van een live muzikant met een dj die bekende hits en meezingers draait werd het ook mogelijk deze combinatie te plaatsen op feesten. De muzikant kon dan met zijn muzikale spel in combinatie met de bekende dampende beats van de DJ het publiek compleet uit hun dak laten gaan. Stel je voor, een gitarist in een band, die met zijn solo het publiek weet te bekoren en volledig uit hun dak te laten gaan. Zo zal het bijna ook met deze combinatie zijn.

Flexibel repertoire

Een zeer belangrijk voordeel wat deze combinatie heeft op een band is natuurlijk het onuitputtelijke repertoire van een DeeJay. Een band kan natuurlijk nooit zoveel nummers in hun repertoire hebben als een DJ, zeker niet met de huidige technologie die er beschikbaar is voor hun. Een usb-stick of laptop kan al duizenden songs bevatten en dat is natuurlijk voor geen band haalbaar. Maar dat is ook niet wat men van een band verwacht, wel van een DJ.

DJ met muzikant boeken

Wilt u een DJ met muzikant boeken, neem dan contact met ons op en wij gaan zoeken naar de perfecte combinatie voor uw gelegenheid.