Wilt u Jan Smit boeken voor een optreden op uw privé-feest of bedrijfsfeest? De Artiestenstal is hét artiestenbureau waar u elke bekende artiest kunt boeken. Hier vindt u meer informatie over Jan Smit en een biografie over deze gezellige en sympathieke (volks)zanger.

Jan Smit boeken

Waarschijnlijk hoort Jan Smit tot één van de meest populaire en meest sympathieke volkszangers die ons land telt. Deze ster die internationaal bekend is, is een geziene act op veel evenementen en grote feesten.

Die jongensachtige uitstraling heeft Jan Smit nooit verloren en dat maakt hem nou juist zo'n leuke en sympathieke artiest die overal en op elk feest en iedere gelegenheid zijn stempel kan drukken. U kunt deze Volendamse artiest en zanger ook voor uw evenement bij ons boeken.

Volkszanger Jan Smit boeken

Hieronder vind u de actuele informatie om Jan Smit te boeken. Wij verzorgen u deze volkszanger voor iedere gelegenheid en elk feest. Goede afspraken en een scherpe prijs is wat wij u kunnen bieden. Boek Jan Smit voordelig voor uw huwelijksfeest, verjaardag of evenement bij de Artiestenstal.

0,0 van 5 sterren (uit 0 reviews)

Boekinginformatie

Act:

Solo artiest, tape act

Tijdsduur:

1 x 30 min.

Techniek:

Incl geluid tot 800 pers

Genre:

Zanger, volkzanger, feestzanger

Taal:

Nederlands

Prijs:

vanaf € 17.950,-


Extra mogelijkheden

  • i.c.m. een (bekende)DJ
  • i.c.m. coverband
  • met eigen live band te boeken
  • ook als festival concert te boeken
  • prijs en info op aanvraag

Vragen over Jan Smit?

Bel ons!

artiestenstal

Jan Smit biografie

Zonder enige vorm van plankenkoorts betreedt Jan Smit als lid van het koor De Zangertjes van Volendam op tienjarige leeftijd in Volendamse klederdracht het podium om met BZN-zangeres Carola Smit het duet Mama te zingen. Een half jaar later staat zijn naam in het Guinness Book of Records. Na The Beatles en Procol Harum is Jantje Smit de eerste Nederlander en jongste artiest ooit die op nummer één binnenkomt in de Top 40, met “˜Ik zing dit lied voor jou alleen”.

Internationaal succes van Jan Smit

Op 10 maart 1982 vond de laatste voorronde plaats van de talentenjacht De mannen van BZN (Jan Keizer, Jan Tuyp en Jack Veerman) creëren meerdere succesvolle liedjes en krijgen met Jantje, dankzij manager Jaap Buijs, voet aan de grond in Duitsland. De mogelijkheid van de markt van de Schlager-muziek wordt vooral uitgeprobeerd omdat Jan in eigen land vanwege de arbeidsregelgeving slechts enkele keren per jaar mag optreden. Bij de oosterburen is geen leeftijdsgrens, wint hij de ene na de andere liedjesshow en verovert zelfs, aan de zijde van Oostenrijker Oswald Sattler, de meest prestigieuze muziekprijs: de Grand Prix der Volksmusik, met “€˜Ich zeig dir die Berge”€™."Cabaret der Onbekende" in de Shorts of Londen, een café op het Amsterdamse Rembrandtplein. Danny de Munk vertolkte als 12 jarige “Een beetje verliefd” van Andre Hazes, die in die tijd samen met Harry Slinger zijn grote idool was.

Jan Smit boeken voor een feest

Als tiener verblijft de Volendamse artiest het grootste gedeelte van het jaar in Duitsland, waardoor “€˜der Lausbub”€™ (de deugniet) vanwege langdurige tournees in het buitenland al jong het leven van scholier vaarwel zegt. Het levert hem in 2001 de Exportprijs op, als best verkocht Nederlands product in het buitenland. Er wordt nog een kort uitstapje gemaakt naar Zuid-Afrika en als kersvers ambassadeur van SOS Kinderdorpen bezoekt Jantje onder meer Thailand. Na miljoenen kilometers per auto, vliegtuig en helikopter tussen Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië wordt op zeventienjarige leeftijd ietwat van koers veranderd.

Jan Smit in een nieuw jasje

Met nieuwe liedjesschrijvers wordt in eigen land aan een nieuwe start gewerkt. Daarnaast slaat de zanger zelf aan het schrijven, samen met zijn maatje Simon Keizer, die later zal doorbreken met Nick & Simon. In 2004 is het momentum daar. Tijdens één van de vele optredens op een Piratenfestijn adviseert zanger Jannes zijn Volendamse collega om “Als de nacht verdwijnt”™ in te starten. Het betreffende liedje staat niet op de meegebrachte tape, maar blijkt in de betreffende regio razend populair. Inderdaad, als Jan de eerste woorden zingt, gaat het dak er af.

Jan Smit boeken

TV-Carriére

Zijn aanwezigheid bij presentatrice Bridget Maasland tijdens diens tv-programma “Bridget’™s Triangle" ™blijkt evenzeer verfrissend te werken. Jantje is Jan geworden en met zijn eigen realitysoap “Gewoon Jan Smit”™, groeit hij uit tot een nationale knuffelbeer. Die het Nederlandstalige lied nieuw leven inblaast. “˜Gewoon Jan Smit”™ wint in 2005 zelfs de Televizier Ring. Het aantal nummer één hits neemt toe, een Edison en Gouden Harp worden zijn deel en hij schittert in onderbroek op de catwalk in de tv-commercial van C&A.

Het geheim van de 'Smit'

Het recept van het hernieuwde succes ligt tevens in het gegeven dat Jan de fans opzoekt en bij elke nieuwe single of album signeersessies in alle uithoeken van het land houdt en tevens telkens naast nationale radiozenders ook de regionale radiostations verblijdt met een bezoek.

Informatie over Jan Smit? Snel een paar vragen over optionele boekingsmogelijkheden? Vul onderstaand informatie formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Jan Smit boeken

JAN SMIT BOEKEN

BTW en BUMA

Alle prijzen op deze site zijn exclusief BTW en indien van toepassing, exclusief BUMA-afdracht, eventuele prijswijzigingen voorbehouden. Voor een compleet overzicht van de tarieven die BUMA hanteert verwijzen we u graag naar de website van Buma-Sterma.

Algemene voorwaarden

De Artiestenstal kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele fouten in de tekst of onjuiste prijzen op deze pagina. Op iedere informatie en/of offerte aanvraag en overeengekomen boeking of bemiddeling zijn altijd de algemene voorwaarden van De Artiestenstal van toepassing.

Prijsinformatie

Prijsinformatie


Een aanvraag voor het boeken of inhuren van een artiest is altijd is vrijblijvend, je hoeft nog niets te betalen en je zit nergens aan vast.


Alle prijzen op de website zijn richtprijzen, onder voorbehoud, exclusief 9% btw (artiesten) of 21% btw (techniek en catering) en, indien van toepassing, exclusief 7% BUMA. De aanbieding is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Sommige artiesten hebben een rider.


De aangegeven prijzen zijn de, bij De Artiestenstal laatst bekende, (vanaf) prijzen voor het inhuren van artiesten. Prijzen zijn altijd op aanvraag en kunnen onder andere. verschillen per evenement, capaciteit (bezoekersaantal), toegang (openbaar of besloten), periode, tijdstip en locatie.


Laat je vooraf informeren over de mogelijkheden en voorwaarden van het boeken van een artiest/act/band/DJ door De Artiestenstal We helpen je uiteraard ook graag bij het samenstellen van een complete line-up.