Bruiloftmuziek

Wat is een huwelijksfeest of bruiloftsfeest zonder bruiloftmuziek? Echt een dooie boel en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Daarom hebben wij bij de Artiestenstal een enorm aanbod van Bruiloft-DJ’s, Bruiloftbands en artiesten die gewend zijn geregeld op bruiloften te spelen of te draaien. Maar wat gaan het nu worden op jouw feest? Een band, een dj, een artiest of een combinatie hiervan? En dit is nou precies waarom je je feestmuziek boekt bij een artiestenbureau als de Artiestenstal, want wij kunnen jou goed adviseren wat het beste bij jullie én jullie feest past. Ook jullie feestlocatie speelt een rol in de keuze van jullie entertainment op het feest of tijdens de ceremonie. Het kan een grote zaal met een podium zijn maar ook een klein intiem zaaltje waar een iets kleinere act in past. Zoveel mogelijkheden en keuzes dat het soms best wel moeilijk wordt.

Live band, DJ of een solo artiest

We krijgen geregeld de vraag, van bruidsparen die proberen hun bruiloftmuziek te bepalen, of livemuziek of een DJ beter is . Hoewel het altijd neerkomt op de individuele smaak van de bruid en bruidegom, zijn hier enkele voor -en nadelen waarmee u rekening moet houden in het debat over livemuziek versus dj.

Live Muziek

Bruiloftmuziek

Het meest voor de hand liggende voordeel van goede live muzikanten is dat zij energie, enthousiasme en sfeer op het podium brengen en zo naar jouw huwelijksfeest. Live muziek tijdens een huwelijksceremonie biedt een elegante uitstraling en romantiek. Een groot jazztrio of bruiloftband kan zich ook aanpassen aan de situatie en hun muziek en energie daarop afstemmen. Bovendien kan livemuziek op elke gewenste manier worden gearrangeerd. Als je van een bepaald nummer houdt maar er een country-arrangement van wilt, kunnen live muzikanten dat voor jou doen.

Nadelen liveband

Nadelen aan de andere kant zijn dat livemuziek bijna altijd duurder is. Als je een klein budget hebt, zijn dj’s meestal goedkoper en betaalbaarder. Ook hebben muzikanten over het algemeen muziekstijlen die ze wel en niet kunnen spelen, waardoor ze minder flexibel zijn dan een dj. Daarentegen heeft een goede bruiloftband wel meer als genoeg repertoire bij zich om iedereen op het feest te bekoren, zowel jong en oud. Weliswaar nemen bands af en toe een pauze maar voorzien de pauze altijd van muziek naar jouw keuze, waardoor er geen stilte valt.

DJ’s

Bruiloftmuziek
Bruiloft DJ

Professionele DJ’s kunnen duizenden nummers van bruiloftmuziek naar jouw feest brengen, veel meer dan welke band of muzikant dan ook kan spelen, en de muziek klinkt net als de originele opname. Een bruilofts-DJ moet extreem flexibel zijn, in staat zijn om vrijwel elk nummer op uw verzoek af te spelen en met een gemakkelijk te regelen volume. DJ’s nemen over het algemeen geen lange pauzes en zijn bijna altijd veel goedkoper dan livemuziek.

Nadelen DJ

Nadelen aan de andere kant, terwijl een geweldige DJ echt een publiek op gang kan krijgen, hebben ze niet de mogelijkheid om nummers on-the-fly te veranderen of te improviseren met een solo of een gat mee te laten zingen. DJ’s hebben wat vooraf is opgenomen als hun enige optie. Ook hadden dj’s vele jaren geleden het stigma dat ze gewoon een minder duur alternatief waren voor livemuziek en dat idee is bij velen blijven hangen.

Coverband en DJ combinatie

Bruiloftmuziek

Een verzoek dat we steeds vaker zien, is voor een band / dj-combinatie. Met dit pakket elimineert u alle nadelen die aan beide zijn gekoppeld, terwijl u geniet van het beste van twee werelden.

Een DJ kan het feest rustig aan met achtergrond muziek beginnen, terwijl de gasten rustig binnenkomen en alvast wat drinken. Alsmede kan hij tijdens de pauze van de band draaien en zorgen dat het feest lekker warm blijft en iedereen op de dansvloer. Ook kan hij tijdens de bandpauzes nummers brengen die de band misschien niet kent of niet kan uitvoeren.

Goede opbouw en een spetterend feest

Zo krijgt de band de kans om iedere set weer vol gas te spetteren en zal dit samenspel van een DJ en Band jouw feest laten exploderen! Veel bruidsparen laten de dj het laatste uur van hun feest draaien, en bieden misschien nieuwere muziek aan die de meeste bands niet spelen. Dit is niet altijd het geval als je namelijk een hele moderne coverband samen met een DeeJay hebt geboekt. Dan kan zowel de band als de DJ de nieuwste hits spelen of draaien.

Solo artiest

Wat ook een leuk idee is om een solo artiest in de vorm van een zanger of zangeres te nemen als bruiloftmuziek voor het feest. Dit is meestal een ’tape-act’ die werkt met muziekbanden. Deze act heeft meestal een geluidsman bij hem die ook gelijk in de pauzes muziek draait als een DJ. Een zanger of volkszanger is ook een hele leuke aanvulling bij een Bruiloft -en Coverband en ook goed te combineren met een DJ.

We hebben ontdekt dat een live-band / DJ-combinatie als bruiloftmuziek een zeer effectieve manier is om al uw gasten te plezieren. Wat ga je kiezen? Laat het ons weten!

Een voorbeeld van een Coverband / DJ combinatie op een feest

Neem voor informatie over een bruiloft-dj of een bruiloft-band, of zelfs een combinatie van deze twee, contact op via onderstaand formulier en wij zoeken de ultieme bruiloftsmuziek voor jouw huwelijksfeest!

Informatieformulier bruiloft muziek