Wilt u Lange Frans boeken voor een optreden op uw privé-feest of bedrijfsfeest? De Artiestenstal is hét artiestenbureau waar u elke bekende artiest kunt boeken. Hier vindt u meer informatie over Lange Frans en een biografie over deze Nederlandse rapper en presentator.

Lange Frans boeken

Een lange reeks hits in de Top 40 en een succesvolle carrière als rapper en presentator heeft deze sympathieke Amsterdammer al achter zich. Niettemin is Frans Christiaan Frederiks oftewel Lange Frans nog net zo hongerig als in 1997, toen hij op 17 jarige leeftijd begon met rappen.

Voor Lange Frans gaat de bal in 2003 rollen als hij zonder hulp van een platenlabel of verkoopmaatschappij mixtapes naar Amerikaans model uitbrengt. Bekende beats met eigen vernieuwde teksten. De straatremixes worden met duizenden tegelijk door het hele land verspreid en zorgen voor het ontstaan van een hele nieuwe generatie rappers.

Rapper en presentator Lange Frans boeken

Hier vind u de actuele informatie om Lange Frans te boeken. Wij verzorgen u deze rapper en presentator voor iedere gelegenheid. Goede afspraken en een scherpe én actuele prijs is wat wij u kunnen bieden. Lange Frans voordelig boeken voor uw feest of evenement bij de Artiestenstal!

0,0 van 5 sterren (uit 0 reviews)

Boekingsinformatie

Act:

Solo artiest, tape act

Tijdsduur:

1 x 30 min.

Techniek:

Excl geluid, inprikset

Genre:

Rapper, presentator

Taal:

Nederlands

Prijs:

€ 3.995,-

Vanaf gage, meerdere opties mogelijk


Extra mogelijkheden

  • met live band 1 x 60 min.
  • openbare evenementen
  • i.c.m. een (bekende)DJ
  • i.c.m. een coverband
  • prijs en info op aanvraag

Vragen over Lange Frans?

Bel ons!

artiestenstal

Lange Frans biografie

Na het succes van de eerste Straatremixes volgt deel twee en drie en worden een nog groter succes als de eerste editie. Artiesten als Brace, The Opposites en Yes-R verschijnen eveneens op de mixtapes. Deze 3-delige serie staat vandaag de dag nog steeds bekend als de meest succesvolle Nederlandse Mixtape serie ooit.

Straatremixes en Baas B

Van het underground succes van de Straatremixes is het een kleine stap naar landelijke bekendheid. In 2004 verschijnt Moppie, een pakkende single die maandenlang niet van de televisie en radio is af te slaan. Het daarop volgende Zinloos wordt zelfs een nummer één hit en laat bovendien de maatschappelijk betrokkenheid van het duo zien. De single is een eerbetoon aan enkele slachtoffers van zinloos geweld. Samen met Baas B vormt hij een succesvol duo. TMF Award, 3FM Award, Essent Award, Edisons, noem de prijzen maar op of Lange Frans en Baas B slepen ze in de wacht.

Boekingen van Lange Frans

In 2005 betekent het geëngageerde 'Het land van' bovendien een nieuwe nummer één hit, en het gelijknamige tweede album van het duo wordt eveneens een succes. Ondertussen laat Lange Frans zich ook steeds vaker in zijn eentje zien. Vanaf 2005 verzorgt hij elke vrijdag het weekoverzicht bij de radioshow van Giel Beelen op 3FM. In 2008 verschijnt Verder, het laatste album van het duo. De maatschappelijke single Kamervragen maakt duidelijk dat het tweetal ondanks haar succes niets aan sociale betrokkenheid heeft ingeleverd. Het nummer schopt het zelfs tot de nationale politiek en leidt tot echte Kamervragen. Niet veel later maakt Baas B bekend dat hij wil stoppen. Een vervelende en in de media breed uitgemeten breuk is het gevolg.

TV Presentator en solo

Frans gaat door met zijn werkzaamheden als Lange Frans en blijft een graag geziene gast op de televisie. De laatste jaren werkt hij mee aan muziekprogramma’s zoals tweemaal de Beste Zangers van Nederland, jurylid voor het Junior Songfestival, twee keer coach bij Buma Music Academy, jurylid van het SBS6 programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’ en was tijdelijk te horen als ‘Nachtgroet’ bij RTL Late Night maar ook presenteerde hij voor Veronica programma’s zoals Vegas Voyage en Fobiac.

Zijn voornaamste bezigheid blijft muziek, met meer creatieve vrijheid dan ooit gaat Frans verder. De single 'Zing voor me' met Thé Lau betekent zijn eerste nummer één hit als soloartiest. Daarna verschijnt zijn single ‘Een nieuwe dag’ met Jeroen van der Boom en nog in dezelfde maand verschijnt Frans’ debuut album Levenslied via Top Notch.

Lange Frans boeken

Lange Frans boeken voor je feest of evenement

Een openhartige, ongedwongen plaat die alle kanten van Frans zijn muzikale spectrum belicht. Het album wordt goed ontvangen en er zijn bovendien nog enkele singles van verschenen. Het jaar daarna brengt Frans zijn EP ‘Winter in Zandvoort’ uit en eind vorig jaar de vrolijke en ongedwongen EP ‘Boter Kaas & Eieren’ met Zwarte Sjaak. Momenteel maakt hij op vrijdag RAW Juize op Juize FM en heeft op zaterdag zijn eigen radioshow ‘Vol gas met Frans’ op SlamFM.

Plezier boven alles

Frans zelf is intussen met zijn hoofd alweer bij nieuwe projecten. Er komen nog minimaal twee soloalbums van hem aan, en tegelijk probeert hij jonge rappers als Lil’ Kleine te laten profiteren van zijn expertise. Maar zelfs nu, na de vele successen en levens-ervaringen, blijft het belangrijkste voor hem plezier. Zolang Frans iets gaaf vindt, wil hij eraan mee doen. Verplichtingen of druk voelt hij niet. Of, zoals hij zelf zegt: ‘Als ik gewoon een lekkere pastasaus kan blijven maken en mijn kinderen van dichtbij mag zien opgroeien, ben ik al een heel tevreden man.’

Hereniging Lange Frans en Baas B

Het is sinds 2009 dat Lange frans en Baas B geen contact meer met elkaar gehad hebben. In 2019 is het jaar later en hebben de heren elkaar weer gevonden. Als basis de diepgewortelde vriendschap en de liefde waar alles mee begon, de muziek. De flow tussen Lange Frans en Baas B is weer terug. Dit duo is , net als Lange Frans als solo-artiest, te boeken bij de Artiestenstal!

Informatie over Lange Frans boeken? Snel een paar vragen over optionele boekingsmogelijkheden? Vul onderstaand informatie formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Lange Frans boeken

LANGE FRANS BOEKEN

BTW en BUMA

Alle prijzen op deze site zijn exclusief BTW en indien van toepassing, exclusief BUMA-afdracht, eventuele prijswijzigingen voorbehouden. Voor een compleet overzicht van de tarieven die BUMA hanteert verwijzen we u graag naar de website van Buma-Sterma.

Algemene voorwaarden

De Artiestenstal kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele fouten in de tekst of onjuiste prijzen op deze pagina. Op iedere informatie en/of offerte aanvraag en overeengekomen boeking of bemiddeling zijn altijd de algemene voorwaarden van De Artiestenstal van toepassing.

Prijsinformatie

Prijsinformatie


Een aanvraag voor het boeken of inhuren van een artiest is altijd is vrijblijvend, je hoeft nog niets te betalen en je zit nergens aan vast.


Alle prijzen op de website zijn richtprijzen, onder voorbehoud, exclusief 9% btw (artiesten) of 21% btw (techniek en catering) en, indien van toepassing, exclusief 7% BUMA. De aanbieding is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Sommige artiesten hebben een rider.


De aangegeven prijzen zijn de, bij De Artiestenstal laatst bekende, (vanaf) prijzen voor het inhuren van artiesten. Prijzen zijn altijd op aanvraag en kunnen onder andere. verschillen per evenement, capaciteit (bezoekersaantal), toegang (openbaar of besloten), periode, tijdstip en locatie.


Laat je vooraf informeren over de mogelijkheden en voorwaarden van het boeken van een artiest/act/band/DJ door De Artiestenstal We helpen je uiteraard ook graag bij het samenstellen van een complete line-up.