Tributebands, wat is dat en wat kan uw verwachten van deze bands of acts? Is dit de juiste band voor mijn feest of evenement?

Wat zijn Tributebands?

Een tributeband is een band of act die, door hun liefde en passie voor een bekende artiest of band, alleen het repertoire van deze band of artiest speelt.

Dit in tegenstelling tot een coverband, die een heel breed repertoire van verschillende bekende artiesten en bands speelt.

Dus een U2 tributeband speelt het gehele optreden muziek van U2 en een Queen tributeband dus alleen de muziek van Queen.

tributebands boeken
Klik op de afbeelding om naar onze tributebands te gaan.

Deze bands zijn te gek voor festivals en evenementen, maar ook voor muziekcafé’s, waar thema avonden worden gehouden met één bepaalde soort muziek. Dus de muziek van bijvoorbeeld U2, Queen of The Creedence Clearwater Revival.

Het kan ook een band of act zijn die alleen maar een bepaalde stroming speelt, bijvoorbeeld een 80’s tribute-act. Deze act of band zal dus alleen muziek uit de 80’s spelen. Het moge duidelijk zijn wat een 90’s tribute-band speelt.

Tributeband boeken

U kunt deze bands nu ook bij De artiestenstal boeken en wij hebben een uitgebreid assortiment tributebands. In de toekomst zullen er steeds meer bij komen want deze soort van acts en formaties worden steeds populairder.

Boek nu een Tributeband bij de Artiestenstal