Tributebands, wat zijn dat en wat kan uw verwachten van deze bands of acts? Is dit de juiste band voor mijn feest of evenement?

Wat zijn Tributebands?

Een tributeband is een band of act die, door hun liefde en passie voor een bekende artiest of band, alleen het repertoire van deze band of artiest speelt. Vaak zijn dit soort formaties ontstaan doordat een groep muzikanten of muzikale vrienden de gelijke liefde delen voor een bekende band zoals bijvoorbeeld The Rolling Stones, ACDC of Van Halen. Dan worden er wat ideeën uitgewisseld en er wordt een beetje gejammed en voor je het weet is er een nieuwe tribute band geboren. Dan wordt er serieus gerepeteerd en een repertoire samengestelt.

Dit in tegenstelling tot een coverband, die een heel breed repertoire van verschillende bekende artiesten en bands speelt. Hierdoor zijn deze ook zeer geschikt voor uiteenlopende gelegenheden.

Zoals hierboven beschreven speelt een Tributeband alleen het repertoire van één dezelfde bekende band of act. Dus een U2 tributeband speelt het gehele optreden muziek van U2 en een Queen tributeband dus alleen de muziek van Queen. En dit geld dus voor alle Tributebands en daardoor is het in feite net of je naar een concert van de originele band gaat. Het is natuurlijk wel heel tof om de muziek van je idolen te horen en een show van hun te zien zonder dat je naar het echte concert hoeft te gaan.

tributebands boeken
Klik op de afbeelding om naar onze tributebands te gaan.

Tribute band voor een thema avond

Deze bands zijn te gek voor festivals en evenementen, maar ook voor muziekcafé’s, waar thema avonden worden gehouden met één bepaalde soort muziek. Dus de muziek van bijvoorbeeld U2, Queen, Status Quo, ABBA of The Creedence Clearwater Revival. Als je je gasten goed kent kan je met een Tributeband heel veel succes hebben, als je een tribute boekt die de muziek speelt die populair is bij je publiek. Vaak worden er ook meerdere tribute bands op een festival geboekt om zo een breder publiek te trekken.

Tributes van specifieke stromingen of decennia

Een tributeband is ook een band die bijvoorbeeld alleen maar Rock speelt of alleen maar Reggae. Dan is dit een Tribute aan een specifieke stijl van muziek. Heb je een Rock ’n Roll thema boek je een act die alleen maar die muziek uit de zestiger jaren speelt en dan heb je een Rock ’n Roll tribute/thema avond.

Het kan ook een band of act zijn die alleen maar muziek uit een bepaalde periode speelt, bijvoorbeeld een 80’s tribute-act. Deze act of band zal dus alleen muziek uit de 80’s spelen. Het moge duidelijk zijn wat een 60’s, 70’s of 90’s tribute-band speelt.

Zijn Tributebands wat voor mijn bruiloft of verjaardagsfeest?

Dit ligt geheel aan jezelf en aan de gasten die je verwacht. Wij raden het niet direct aan om op je huwelijksfeest of verjaardagsfeest een tribute-act te boeken of te huren. Wat wel eventueel een goed idee is voor zo’n feest, is dat je een DJ voor het avondvullend programma inzet en dan voor één set een tribute te boeken. Dan heb je de DJ voor het allround repertoire en de band als show met de muziek van je idool en bekende act/band. Dit wordt wel vaker gedaan en geeft je privé-feest het gevoel van een festival of concert en dat kan ook heel leuk zijn.

Tributeband boeken

U kunt deze bands nu ook bij De artiestenstal boeken en wij hebben een uitgebreid assortiment tributebands. In de toekomst zullen er steeds meer bij komen want deze soort van acts en formaties worden steeds populairder. Zeker bij de grotere festivals is er veel vraag naar dit soort acts/bands.

Boek nu een Tributeband bij de Artiestenstal