Wilt u Van Dik Hout boeken voor een optreden op uw privé-feest of bedrijfsfeest? De Artiestenstal is hét artiestenbureau waar u elke bekende artiest, dj of band kunt boeken. Hier vindt u informatie over de Nederlandse band Van Dik Hout en een biografie over deze Nederpop formatie.

Van Dik Hout boeken

Op je high-end privé-feest of bedrijfsfeest gaat deze band natuurlijk totaal de show stelen. Wie kent de hit 'Stil in Mij' van deze fantastische nederpop band niet? Deze megahit werd gekozen tot de "beste Nederlandstalige single aller tijden" in verschillende peilingen van bekende radiostations in Nederland.

Er was in die tijd, en nu nog steeds niet, geen coverband die dit lied niet in het repertoire had. Iedere band had succes met dit waanzinnige nummer.

Proef de sfeer van deze waanzinnige Nederlandse band en weet dat dit alleen maar een succes kan worden als u 'Van Dik Hout' gaat boeken.

Nederlandse band van Dik Hout boeken of inhuren

Hier vind u de actuele informatie om Van Dik Hout boeken. Wij verzorgen u deze Nederlandse band voor iedere gelegenheid en elk (bedrijfs)feest. Goede afspraken en de actuele prijs is wat wij u kunnen bieden. Boek Van Dik Hout voor uw feest of evenement bij De Artiestenstal!

Boekingsinformatie

Act:

Live band, acoustic trio

Tijdsduur:

1 x 60 min

Techniek:

Excl. geluid en licht

Genre:

Nederlandse band, Nederpop, pop

Taal:

Nederlands

Prijs:

Vanaf € 9.500,-


Extra mogelijkheden

  • licht en geluid inclusief
  • nederpop classic show
  • acoustic trio setting
  • prijs en info op aanvraag

Vragen over Van Dik Hout?

Bel ons!

artiestenstal

Van Dik Hout biografie

Van Dik Hout werd in 1985 opgericht in de scholengemeenschap Nieuwediep in Den Helder, waar klasgenoten Martin Buitenhuis, Dave Rensmaag, Sandro Asorgia Benjamin Kribben een band vormden die onder verschillende namen opereerde. Drummer Louis de Wit, die in een andere band uit Den Helder had gespeeld, werd in 1989 bij de band ingelijfd. Het repertoire bestond aanvankelijk uit Rolling Stones-covers, Eagles en vele populaire liedjes uit die tijd. Rond 1990 stapte de band over van Engelstalige muziek naar Nederlandse muziek en werden de eerste composities geoefend tijdens live optredens. Teamleden verspreidden zich voor hun studie door heel Nederland, maar bleven elkaar regelmatig ontmoeten voor repetities, zodat ze rond 1992 Haarlem als uitvalsbasis kozen en vervolgens Amsterdam.

Stil in Mij

De landelijke doorbraak van Van Dik Hout kwam in mei 1994, toen de single 'Stil in mij' een megahit werd. Tussen 2002 en 2005 werd deze track door verschillende 3FM-publiekspeilingen uitgeroepen tot beste Nederlandse single aller tijden. In korte tijd werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht van het album getiteld 'Van Dik Hout'. Hierop stonden naast 'Stil in mij' ook andere bekende hits zoals 'Alles of niets', 'Meer dan anderen' en 's Nachts in mijn dromen'. Uiteindelijk werd het album door de succesvolle verkoop platina en een geweldig succes voor de band.

Boekingen van Van Dik Hout

In de jaren daarna scoorde de groep meerdere grote hits in Nederland. Er volgden meer succesvolle albums, grotendeels geschreven door de samenwerking tussen Asorgia en Buitenhuis. Ze stonden op grote festivals als het Haarlems Bevrijdingsfestival, twee keer Pinkpop, Noorderslag, Lowlands en Parkpop in Den Haag. Tijdens het optreden op Lowlands verraste Van Dik Hout pers en publiek door een reeks nummers te spelen met "mystery guy" Herman Brood, waaronder het nummer 'Pijn', dat later als single werd uitgebracht. In 2002 speelde Van Dik Hout op het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in de Amsterdam ArenA.

Theatertour

Na meer dan tien jaar toeren en zeven albums later nam Van Dik Hout in 2005 een jaar "vrij" om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen voor een volgende reeks nummers en een nieuw album. Dit resulteerde begin 2007 in het album 'Alles waar ik nooit aan begon'. Naast grote shows toerde Van Dik Hout langs de vele Nederlandse theaters, waaruit in 2008 het album 'Live in het Luxor theater' ontstond.

Boek Van Dik Hout bij de Artiestenstal

In mei 2009 werd een hit behaald met 'Tot jij mijn liefde' voelt, een vertaalde cover van 'Make You Feel My Love' van de grote Bob Dylan. Deze track verscheen ook op het in 2011 uitgebrachte album 'Leef!', dat een nieuwe periode inluidde. De band promootte het album met een uitgebreide clubtournee door Nederland.

Van Dik Hout boeken

Van Dik Hout boeken of inhuren voor je feest

Het jaar is 2014 en het is dan twintig jaar geleden dat 'Stil in mij' uitkwam. Van Dik Hout toerde in dit jaar door Nederland met een jubileumtournee en presenteerde het nieuwe album 'Alles wat naar boven drijft'.
Met de nieuwe drummer Oscar Kraal in de gelederen trad Van Dik Hout in 2018 op tijdens het "Concert at Sea" en begon in september aan de opnamens van een nieuw album. De eerste single, 'Eén nacht eeuwigheid' werd op 4 januari 2019 gepresenteerd tijdens het jaarlijkse concert in Paradiso. Het nummer werd door NPO Radio 2 uitgeroepen tot "Topsong van de week". Oscar Kraal werkte ook samen met Milow, Anouk, Frank Boeijen en andere bekende artiesten. Helaas overleed Oscar op 1 april 2021 op 50-jarige leeftijd door alvleesklierkanker. In 2021 werd de Gouden Harp aan hen toegekend. Dit was natuurlijk een klap voor de band maar desondanks treden zijn, met een nieuwe drummer, nog steeds succesvol en overal op.
Deze bewogen, ervaren en veel geboekte nederpop band treed nog steeds op tijdens festivals, evenementen en grote privé -en zakelijke events. U kunt deze formatie bij De Artiestenstal boeken voor de actuele gage en met solide afspraken met betrekking tot hun optreden tijdens uw gelegenheid. Wij zijn in bezit van hun riders en kunnen u tot in de puntjes informeren over alle details wilt u een band als Van Dik Hout boeken.

Informatie over Van Dik Hout boeken? Snel een paar vragen over optionele boekingsmogelijkheden? Vul onderstaand informatie formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Van Dik Hout boeken

VAN DIK HOUT BOEKEN

BTW en BUMA

Alle prijzen op deze site zijn exclusief BTW en indien van toepassing, exclusief BUMA-afdracht, eventuele prijswijzigingen voorbehouden. Voor een compleet overzicht van de tarieven die BUMA hanteert verwijzen we u graag naar de website van Buma-Sterma.

Algemene voorwaarden

De Artiestenstal kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele fouten in de tekst of onjuiste prijzen op deze pagina. Op iedere informatie en/of offerte aanvraag en overeengekomen boeking of bemiddeling zijn altijd de algemene voorwaarden van De Artiestenstal van toepassing.

Prijsinformatie

Prijsinformatie


Een aanvraag voor het boeken of inhuren van een artiest is altijd is vrijblijvend, je hoeft nog niets te betalen en je zit nergens aan vast.


Alle prijzen op de website zijn richtprijzen, onder voorbehoud, exclusief 9% btw (artiesten) of 21% btw (techniek en catering) en, indien van toepassing, exclusief 7% BUMA. De aanbieding is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Sommige artiesten hebben een rider.


De aangegeven prijzen zijn de, bij De Artiestenstal laatst bekende, (vanaf) prijzen voor het inhuren van artiesten. Prijzen zijn altijd op aanvraag en kunnen onder andere. verschillen per evenement, capaciteit (bezoekersaantal), toegang (openbaar of besloten), periode, tijdstip en locatie.


Laat je vooraf informeren over de mogelijkheden en voorwaarden van het boeken van een artiest/act/band/DJ door De Artiestenstal We helpen je uiteraard ook graag bij het samenstellen van een complete line-up.