DJ in Den haag boeken of huren voor je verjaardag, evenement, bruiloft of bedrijfsfeest? Wil je goede en bekende dj boeken in Den Haag?

Dan bent u bij artiestenbureau ‘De Artiestenstal” aan het vertrouwde adres voor zowel mannelijke als vrouwelijke Dj’s.

Dj in Den Haag boeken

Dj in Den Haag boeken of huren? Zie hieronder onze selectie dj’s en hun prijzen in een handig overzicht. Bij ons boekt u bekende en minder bekende dj’s zo hebben we voor iedereen wel een dj, en voor elk budget.

Dj boeken Nederland

Rob Toonen

vanaf € 1395,-

Dj boeken Nederland

Singer in Suit

vanaf € 750,-

Dj boeken in Nederland

Dj Charly Smith

vanaf € 475,-

marcel post boeken

Dj Marcel Post

vanaf € 500,-

DJ El Dani en Mike Benjamin boeken

El Dani & Dj Mike

vanaf € 375,-

Dj Miss Brown boeken

Dj Miss Brown

€ 750,-

dj nick ende boeken

Dj Nick Ende

vanaf € 100,- p.u.

dj pellis boeken

Dj Pellis

vanaf € 450,-

dj nightshift boeken

Dj Nightshift

vanaf € 450,-

preau drive in boeken

Preau Drive-In

vanaf € 650,-

dj rob van dijck boeken

Rob van Dijck

vanaf € 400,-

female dj Kitty-T boeken inhuren vrouwelijke dj

Dj Kitty-T

prijs op aanvraag

deejay vince boeken inhuren

DeeJay Vince

€ 550,-

vrouwelijke dj female dj amica nova boeken inhuren

Dj Amica Nova

prijs op aanvraag

DJ Eno-C boeken

Dj Eno-C

prijs op aanvraag

De Zingende DJ boeken

De Zingende Dj

€ 995,-

dj ed van katwijk boeken inhuren

Ed van Katwijk

vanaf € 675,-

Dj Miss Brown boeken

Dj Miss Behave

prijs op aanvraag

DJ Dirk boeken

Dj Dirk

€ 600,-

Feest Dj Wesley boeken

Feest DJ Wesley

prijs op aanvraag

DJ in Den Haag boeken

U kunt bij de Artiestenstal een DJ boeken in Den Haag, voor iedere gelegenheid en voor elk budget een dj boeken bij

“De Artiestenstal”. Bekende radio dj’s of een lokale dj die er een feestje van kan maken en de tent op zijn kop zet?

Dj’s zijn enorm populair de laatste jaren op Feesten, bruiloften, huwelijken maar ook op festivals, bedrijfsfeesten en evenementen.

De dj’s die wie aanbieden hebben nationaal als internationaal veel succes.

Organiseer je binnenkort een een evenement of festival? En wil je daarvoor een professionele DJ boeken? Wij hebben een ruim aanbod aan verschillende professionele dj’s voor iedere gelegenheid en elk feest.

Maar als u op zoek bent naar een juist een dj met veel ervaring met het draaien op bruiloften en huwelijkfeesten, waar rustig draaien van de muziek erg belangrijk is? maar in het verloop van de avond het dak eraf kan draaien? Ook dan bent u bij De Artiestenstal aan het juiste adres.

Dj in Den Haag

Dj betekent van oorsprong de persoon die de platen op de draaitafel of platendraaier legt. Een callback naar wanneer Dj’s hoofdzakelijk met vinylplaten werkten. Tegenwoordig werken DJ’s met gecomputeriseerde muziekplaten en apparatuur in plaats van fysieke platen, maar

de subtiliteiten van hun activiteit blijven in principe het equivalent.

Dj’s gebruiken geluidsapparatuur die in elk geval twee bronnen van opgenomen muziek tegelijkertijd kunnen afspelen en die combineren ze om consistente vorderingen tussen bepaalde muziek te maken en unieke melodieën te creëren.

Wat is een Diskjockey

Een diskjockey (van het Amerikaans-Engelse disc jockey) is van oorsprong de persoon die de platen op de draaitafel of platenspeler legt. Tegenwoordig wordt echter de afkorting dj (meestal DJ in namen) of deejay (met Engelse uitspraak) meer gebruikt.

De term dj wordt tegenwoordig ook gebruikt voor producenten van elektronische muziek. Er zijn diskjockeys op de radio en in discotheken. Sommigen organiseren hun eigen shows waarmee ze zelfstandig optreden.

We hebben voor iedere gelegenheid en voor ieder budget de juiste DJ. Dat is waar we bij De Artiestenstal naar streven.

Radio-dj

Een dj in een radiostudio praat veelal de platen aan elkaar (“praatje, plaatje”) en is dus eigenlijk een presentator. Hiermee geeft hij of zij een radioprogramma (een) karakter. Doorgaans kondigt de dj een plaat (muziekstuk of nummer van een plaat, cd of computer) aan alvorens deze wordt gedraaid. Het aankondigen behelst het verstrekken van informatie betreffende de te draaien plaat. Ook komt het voor dat er (actuele) onderwerpen worden aangesneden alvorens er weer een plaat wordt gedraaid. Dit duurt overigens zelden langer dan enkele minuten. Na het afspelen van de plaat wordt deze eventueel afgekondigd en begint de cyclus opnieuw. Meestal probeert de radio-dj zijn aankondiging of praatje precies af te ronden op het einde van het intro van de plaat.

Radio programma

Er zijn ook radioprogramma’s die non-stop muziek uitzenden. Hier is de taak van de dj om de platen achter elkaar te draaien zonder stiltes tussen de platen of aan elkaar te mixen of in elkaar over te laten lopen. Het aan elkaar mixen wordt vooral gedaan bij het dancegenre

waarbij de ritmepatronen van de te mixen platen worden gesynchroniseerd. Hierbij kan de gehele plaat of een deel ervan gebruikt

worden. Bij andere genres dan dance wordt het non-stop draaien van platen en samenstellen van afspeellijsten vaak overgelaten aan een

computer die goedkoper is dan een fysieke dj.

Dj’s en zeezenders

In de jaren van de zeezenders (1960-’74) moest de diskjockey het gewicht van de naald verhogen bij ruwe zee. Het gewicht tussen 1 Belgische frank en 1 Nederlandse gulden, die in de Mi Amigo-livestudio werden gebruikt op de MV Mi Amigo, was verschillend. Bij zware storm was het zelfs onmogelijk om platen te draaien en moest men noodgedwongen compact cassettes (ook wel “stormbanden” genoemd) draaien en die werden ook weleens gebruikt als bijvoorbeeld een bevoorrading van studiobanden niet kon worden afgeleverd op het zendschip door de storm of een inbeslagname, zoals bij Radio Mi Amigo. Bij Veronica noemde men dit een “paniektape”.

Soms kon de tender het zendschip niet bevoorraden met banden, maar kon er wel live uitgezonden worden, mits de zee niet te wild was om wel platen te draaien.

Zendschip Norderney

Op het zendschip Norderney van zeezender Radio Veronica was de boordstudio zo gemaakt dat er een balanssysteem was ingebouwd om

de pick-ups aan boord zo stabiel mogelijk trachten te houden. Op de Mebo 2 van Radio Noordzee had men een swing meter, een grote,

lange stok met aan de onderkant een schaal met het nulpunt in het midden, waardoor die kon aangeven wanneer de zee te wild was om platen

te draaien. Bij Laser 558 had men aan boord alleen NAB-cartridges met daarop de muziek die werd uitgezonden, waardoor men geen last van storm ondervond.

Functie radio Dj

In de loop van de tijd heeft de functie van radio-dj zich veranderd, zodat deze meer radiopresentator genoemd kan worden:

De redactie kiest de muziek uit (bij zenders die met playlists werken).De muziekkeuze wordt bepaald door de zender en de grootste doelgroep.Een van de laatste oorspronkelijke dj’s op de Nederlandse Radio is Ferry Maat. Ten tijde van Ferry Maats Soulshow

(rond 1980) koos hij zijn eigen platen, draaide hij het liefst zo veel mogelijk muziek en vertelde hij alleen de noodzakelijke informatie op de oude ‘praatje-plaatjemanier’.

Snel een vraag?

Neem contact met ons op!
Hofweg 16 | 2631XE Nootdorp

BTW en BUMA

Alle prijzen op deze site zijn exclusief BTW en indien van toepassing, exclusief BUMA-afdracht, eventuele prijswijzigingen voorbehouden. Voor een compleet overzicht van de tarieven die BUMA hanteert verwijzen we u graag naar de website van Buma-Sterma.

Algemene voorwaarden

De Artiestenstal kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele fouten in de tekst of onjuiste prijzen op deze pagina. Op iedere informatie en/of offerte aanvraag en overeengekomen boeking of bemiddeling zijn altijd de algemene voorwaarden van De Artiestenstal van toepassing.

Sluit Menu