Wat is een coverband? Wat voor repertoire speelt een coverband? Is zo’n band wat voor mijn feest of evenement?

Wat is een Coverband?

Wat is een coverband

Een groep muzikanten die herkenbare en bekende liedjes naspelen. Deze nummers staan bekend als covers. Ze spelen dus geen eigen werk of songs die ze zelf geschreven hebben. Hierdoor zijn coverbands uitermate geschikt voor feesten.

De feesten en plekken waar coverbands over het algemeen veel spelen zijn. Onder andere bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen, personeelsfeesten en in muziekcafés of strandtenten. Maar natuurlijk ook op een kermis, dorpsfeest of een tentfeest.

Band repertoire

De liedjes in het repertoire van een coverband zijn van verschillende genres en uit verschillende tijden. Deze tijden worden vaak 60’s, 70’s, 80′, 90, 00’s of 10’s genoemd. Natuurlijk verwijzen deze termen naar de decennia dat deze nummers geschreven zijn en populair waren.

Voordeel van een Coverband

Wat is een coverband

Het grote voordeel van dit soort bands is dat deze een zeer breed repertoire hebben. Hierdoor speelt deze band muziek voor iedere leeftijdsgroep en naar ieders smaak. Dit is het tegenovergestelde van wat een tributeband doet. Dit soort bands speelt alleen maar het repertoire van één artiest of band.

Verschillende Coverbands

Natuurlijk zijn er veel verschillende coverbands. Je hebt rock-coverbands, die overwegend rock-covers spelen. Natuurlijk zijn er ook soul of top 40 coverbands. De namen zeggen eigenlijk direct al wat voor soort repertoire deze coverbands hebben.

Coverband bruiloft of bedrijfsfeest

Zeer populair op bruiloften en bedrijfsfeesten zijn deze bands vanwege hun brede repertoire. Doordat meestal op dit soort feesten gasten van alle leeftijden aanwezig zijn, is het essentieel dat de band muziek voor iedere leeftijdsgroep kan spelen.

Coverband boeken

Wat is een coverband
Wat is een Coverband

U kunt natuurlijk een goede coverband boeken bij de Artiestenstal. Wij hebben een groot assortiment coverbands. Een goede selectie coverbands is essentieel voor een goed artiestenbureau. Omdat Coverbands momenteel heel populair zijn voor bruiloften, verjaardagsfeesten, tentfeesten en bedrijfsfeesten. Maar ook in een muziekcafé of andere horeca gelegenheden. Daarom bieden wij u een uitgebreide selectie coverbands.

Wilt u een coverband boeken? Bekijk dan vooral onze selectie coverbands en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag welke band het beste op uw feest of evenement past.